perjantai 11. marraskuuta 2022

Sisäsuihkulähteen solinaa

Kasvien keskellä pulppuileva sisäsuihkulähde on katseenvangitsija, mutta ei pelkkä sisustusjippo. Veden liikkeen katselu tunnetusti rentouttaa ja saa ajatukset soljumaan levollisina. Virtaavan veden ääni taas tuottaa kuulomuistikuvia ja kertoo kesästä. Se on puron solinaa ja aaltojen liplatusta. 
Sisällä soliseva vesiaihe on mainiota lääkettä kesän kaipuuseeni. Kesäajan pieni suihkulähde viettää  senkin uumenissa ja syksyllä se kaivetaan sieltä esille. Parhaimmillaan pieni solisija onkin talven tullen, kun luonnonvedet jäätyvät ja luonnon äänimaailma muutenkin hiljenee. 


Ulkona marraskuu paiskoo vettä puuskatuulen voimalla päin ikkunoita. Nyt on mitä paras hetki myysäilylle (ruots. mysig, mukava, viihtyisä, kotoisa). 
Halutessaan oman kodin pienessä vesiaiheessa voi nähdä linkin kauas historiaan. Kiinan taolaiset mestarit tutkivat jo tuhansia vuosia sitten luonnon/ympäristön ja ihmisen vuorovaikutusta. Syntyi fengshui (tuuli ja vesi), joka pyrkii ihmisen hyvinvoinnille mahdollisimman suotuisaan rakennettuun ympäristöön. Pulppuileva vesi symboloi elinvoimaa. 


 

Kätevän kokoiset vesiaiheet on helppo koota ja puhdistaa.  Sisälähteiden ääni on todellakin vieno ja hiljainen solina, ei mikään äänekäs lorina. Katkaisijasta on helppo napsauttaa suihkulähde pois päältä eli hiljaiseksi halutessaan. Tämä malli on keramiikkaa, mutta markkinoilla on jokaiselle jotakin: kiveä, komposiittia, ruostumatonta terästä.


Puhdistus sujuu nopeasti. Sähköjohto irrotetaan pistorasiasta, sisäsuihkulähde nostetaan tiskipöydälle ja vesisäiliö irrotetaan erilleen. Imukupilla altaan pohjaan kiinnitettävä pieni uppopumppu nostetaan pois. Allasosa ja koristeosat harjataan tiskiharjalla. Uusi vesi altaaseen ja sillä selvä! Vesiaiheen perusylläpito ei vie aikaa, uutta vettä vain lorautetaan kannulla altaaseen haihtuneen tilalle. *****Kuvissa on Pisa vesilähde. Se on ostettu täältä: 

3 kommenttia:

 1. Minulla on jossain mökillä myös pieni vesiaihe mutta missä 🤔❓
  Tämä sinun on erittäin kaunis mistä olet tämän hankkinut. Sinulla on kaikkea kivaa kerrottavaa. 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin se on tosi kaunis esine. Laitoin nyt tuohon tekstin loppuun linkin ostopaikasta, kun moni muukin on sitä kysynyt.

   Poista