sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Hengailua hyllyillä

Kattoamppeleita nolla kappaletta, mutta paljon amppelikasveja. Kuulostaako oudolta?  Alaspäin kasvavat kasvit hengailevat huolettomasti meilläkin, mutta eivät katossa vaan hyllyillä, tolpan päässä, korokkeilla. Näitä valkoisia lasihyllyjä on tässä talossa monta. Aivan mahtavan käteviä, siroja ja jotenkin aineettoman näköisiä eli kasvit ovat pääosassa, eivät hyllyt. 
Hyllyille painavatkin ruukut voi sijoittaa pelkäämättä, että kattoripustus pettää ja ruukku kopsahtaa ihmisten tai koirien niskaan. Herttalyhtyjen versot ryöppyävät vapaasti alas hyllyillään. Länsi-ikkunalla on valoa.Suureksi kasvava Selenicereus chrysocardium (Fernleaf Cactus) mahtuu kurottelemaan joka suuntaan seinällään. Ikkuna-amppelissa se vie helposti niin paljon tilaa ja valoa, että mitään muuta samaan kohtaan ei sitten enää mahtuisikaan. Kaverina senkin päällä on kultaimarre. 
Posliinikukat kasvavat ikkunan yläosan eteen kiinnitetyllä kapealla vanerihyllyllä. Vihreä kasvirivistö on kuin elävä verhokappa. Näky sulostuttaa marraskuuta, kun ulkona ei ole mitään vihreää.


3 kommenttia:

  1. Onpa sinulla ihana kasviviidakko! Tuollaiset roikkuvat kasvit ovat aivan uskomattoman hienoja. Ja näyttävät hyvinhoidetuilta!

    VastaaPoista
  2. Jestas en voi kun päivitellä kuten edellisessäkin postauksessa. Upeat kasvit 🌱

    VastaaPoista
  3. Kiitos, ihanaa kun tykkäätte! :-) Kasveilla ja valoilla on kyllä valtava vaikutus siihen, että jaksaa pirteänä tallustaa pimeimmän vuodenajan yli.

    VastaaPoista