sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Salvia dorisiana

Salvia dorisiana kurkotteli kattoon syksyllä 2013.
Tule jo kevät! Helmikuun lopulla talvi tuntuu kestäneen ihan tarpeeksi kauan. Lumesta paljas maa vetää magneetin lailla puoleensa, mutta vielä pitää malttaa. Onneksi intomielisellä puutarhurilla riittää puuhaa sisätiloissa. Siellä eletään jo täysillä kevättä.

Siemeniä, siemeniä, siemeniä...niitä ei voi olla ikinä liikaa. Kaikki vanhat ja hyväksi havaitut kasvit pääsevät kylvöön, samoin suuri määrä uusia tuttavuuksia. Kylvöjen määrä paisuu vuosi vuodelta, vaikka sen ei pitäisi olla mahdollista. Joka vuosi taimikasvatustila uhkaa loppua kesken, mutta aina sitä taiotaan jostain lisää.

Kevätalven iloksi ja inspiraatioksi jaan kanssanne kuvan kasvista, jonka ostin pari vuotta sitten pikkutaimena Mary Kuusistolta. Hän on kirjoittanut erikoisten ja eksoottisten kasvien viljelystä kaksi kirjaakin.

Ylpeänä esittelen noin parimetrisen ihanuuden, jonka lehdet tuoksuvat hipaistaessa lumoavasti. Tuoksussa on pihkametsää, merituulta, häiväys ananasta ja silkkaa aurinkoa. Tuoksua on vaikea kuvailla, Salvia dorisiana pitää itse kokea.

1 kommentti: