perjantai 26. huhtikuuta 2019

Pääsiäiskaktus hehkuu väriä

Minulla on muutama pääsiäiskaktus (Hatiora gaertneri), jotka olen juurruttanut ja kasvattanut pikkupistokkaista. Kaikinpuolin kiitolliset kasvit eivät paljon vaadi. Ne antavat anteeksi senkin, että niiden hoitaja on varsin laiska kastelija, joka juottaa kerralla kunnolla ja antaa sitten kuivahtaa. Huonekasvien yleisin kuolinsyy eli liikakastelu ei totisesti ole uhkana tässä talossa. 

Meillä pääsiäiskaktukset talvehtivat viileähköllä kuistilla. Koska kasveja on lievästi ilmaisten runsaasti, kuistillakin on hiukan ahdasta talvisesonkina. Pääsiäiskaktusten naapureina tungeksii mm. muita lehtikaktuksia ja luonnonlajipelargoneja, mutta se ei näytä kasvien elinvoimaa haittaavan. Kevään koittaessa koko kasvikööri pääsee ulos tai kasvariin lomille.

Tänä keväänä nämä kaunokaiset kukkivat ensimmäistä kertaa oikein kunnolla. Pääsiäiskaktus ei tosiaankaan säästele, kun pääsee kukinnan vauhtiin, ja voi hyvä ihme mitkä värit! Uhkeaa poltettua oranssia ja hempeästä hempeintä pinkkiä.

Vielä on muutama kukkimatta, olisiko seuraavaksi vuorossa punainen kukka? Valkoinen pääsiäiskaktus taitaa vielä puuttua kokoelmasta ja tietysti päävärien eri sävyt ja vivahteet.
Ihastelin jossain pääsiäiskaktusta, jonka vaaleanpunaista väriä hillitsi ja maustoi hienostunut puuteriroosa...vai pitäisikö sanoa isomummon aluspöksyjen roosa.4 kommenttia:

 1. Kauniita! Tuo pinkki on syötävän söpö. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Olipa hauska löytää uusi blogi. Mielenkiinnolla jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
 3. Uskomattoman kaunis väri tuossa vaaleanpunainen kaktuksessa!

  VastaaPoista
 4. Eksyin tänne ja täytyy sanoa, että mukavan oloinen blogi - jään seuraamaan! :)

  VastaaPoista